Пропусни од съдържанието Skip to sidebar Skip to footer

Ревю на борсата KuCoin

Kucoin е борса създадена през 2017 година. Борсата започна да става популярна още през същата година, като успеха им се дължи главно на бул ръна през 2017 година. Към момента Kucoin е по-малко популярна, като първото място е безпорно за Binance. Въпреки това, борсата продължава да разработва нови функции за платформата.
Главният офис на Kucoin се намира в Хонг Конг. Компанията иска да привлече максимално много вниманието на потребителите си, като добавя нови монети/токени в платформата. Същевременно поддържа таксите за търговия ниски.

Таксите в Kucoin

За всяка сделка, която усъществявате в Kucoin, ще платите такса от 0.1%. Важно е да се спомене, че Kucoin не начислява такса за депозити. Платформата начислява такси за теглене като при всяка една друга борса. За теглене на Биткойн таксата е 0.0005BTC, за Ether 0.007ETH, за Litecoin 0.001LTC. Може да разгледате таксите за теглене за най-големи криптовалути от тук.

Функционалности

  • Spot и Марджин търговия
  • Търговия с фючърси
  • Pool-X
  • Lend (заем)
  • Kucoin Shares

Разбира се, платформата предлага, както spot търговия, така и търговия с марджин/ливъридж. В платформата може да търгувате с повече от 400 различни двойки за търговия, като разбира се може да търгувате с Биткойн, Етер, Лайткойн, ChainLink, XRP и други.

Kucoin предлага на своите потребители, възможност да търтуват с фючърси. В платформата може да търгувате Bitcoin фючърси, Bitcoin Cash фючърси и Bitcoin SV фючърси.

Pool-X е една от най-интересните функционалности на Kucoin. Pool-X представлява специална платформа за стейкване (stake) на различни криптовалути. Освен, че получавате пасивен доход докато държите и стейквате определени криптовалути, получавате и POL токени, които могат да бъдат продадени за Биткойн или друга криптовалута в Kucoin. Това са част на някои от криптовалутите, които Pool-X предлага за стейкване: KCS, Trx, Vsys, Wan, Xtz, Eos, Tomo, Atom, Orn, Link, Luna, Vi, Bepro. Важно е да се отбележи, че стейкването на ORN е с годишна доходност от общо 40.86%, а Vi 24% също на годишна база.

Част от монетите налични за стейкване в Pool-X
Втора част от монетите налични за стейкване в Pool-X


Предимствата на стейкването на криптовалути в Kucoin е, че може да стейквате криптовалути без да е необходимо да конфигурирате портфейлите. Единственото, което трябва да направите е да прехвърлите монетите от Kucoin в Pool-X. Това става като кликнете на Assets Overview, след това на Pool-X Account и после Transfer.

Регистрирай се в Pool-X

Заеми (Lend)

Подобно на повечето борди, Kucoin също предлага на своито потребители да печелят пасивно, когато заемат пари. Лихвите са около 0.025% на ден за стейбълкойн и около 0.01% за Биткойн. Тази функция дава допълнителна възможност да пасивен доход чрез криптовалути.

Даване на заем в Kucoin и печелене на пасивен доход от лихвите

Kucoin Shares

Kucoin Shares (KCS) е криптовалута, която се използва в Kucoin. Когато държите KCS в Kucoin, вие получавате възможост да получавате пасивен доход. Kucoin раздава 50% от събраните такси за търговия в борсите и тази сума се раздава на всички притежатели на KCS. Също така, когато държите определено количество KCS, вие получавате и допълнителна отстъпка за търговия. Може да разгледате различните нива за търговия тук. Печалбите се изплащат в KCS и се начисляват всеки ден. Единственото, което трябва да направите е да съберете печалбите всеки ден като кликнете на бутона Save to wallet.

Регистрирай се в Kucoin

Обобщение

Kucoin е създадена през 2017 година и платформата никога не е била хаквана успешно. До момента платформата се развива и постоянно добавя нови функции, които да улеснят потребителите си. Таксите за търговия в платформата са стандартни- 0.1% от обема. Платформата отново започва да набира популярност и вие може да й се доверите напълно.

Остави коментар