Пропусни од съдържанието Skip to sidebar Skip to footer

Как да купя Биткойн чрез Coinbase?

С над 30 милиона активни потребители, Coinbase е една от най-надеждните борси за купуване на Биткойн и други криптовалути. Ако желаете да купите криптовалути като Биткойн, Етер, Лайткойн, Чейнлинк и други с вашите левове, Coinbase може да бъде борсата за вас. В тази статия ще направим ревю на платформата Coinbase, като ще включим предимствата, недостатъците и кратък видео урок как да купим Биткойн през платформата.

Ревю

Coinbase е платформа за купуване и продаване на дигитални валути като Биткойн, Етер, Чейнлинк и други. Платформата се различава от традиционните борси за дигитални активи, защото ви позволява да купувате криптовалути, използвайки фиатни пари като евро, български лев, американски долар и други.
Coinbase е базирана в Сан Франциско, Калифорния. Платформата е създадена през 2012 година, като това е една от първите платформи на пазара.
Coinbase предлага и други услуги, като борсата Coinbase Pro, но в тази статия ще разгледаме основната функционалност за купуване и продаване на дигитални валути.
Coinbase ви позволява да държите криптовалутите, които сте купули в платформата, но това не се препоръчва, защото уеб базираните портфейли не са достатъчно защитени и крият известен риск. Може да прочетете нашата статия за най-добрите портфейли за криптовалута.

Coinbase предлага „повтарящ“ се метод за купуване на Биткойн и други криптовалути. Това означава, че вие може да настроите автоматично купуване на Биткойн на точно определена дата. Това е огромно предимство ако желаете да прилагате стратегията Dollar Cost Avarage (DCA). Тази стратегия е отличен избор за хора, които желаят да купуват определено количество криптовалута на определен период от време.

Надеждна ли е платформата Coinbase?

Coinbase работи в над 30 щата в САЩ, като има над 40 различни лиценза. Това гарантира, че техните практики са легитимни. Същевременно, услугите на Coinbase са достъпни в над 100 различни страни, включително и България. Coinbase често се използва като „входна точка“ на крипто пазара. Чрез платформата може да купите Биткойн, Етер, Лайткойн, Биткойн Кеш, Чейнлинк и още 26 различни криптовалути.
Coinbase е една от малкото платформи, които имат лиценз BitLicense в Ню Йорк. Поради тази причина, Coinbase трябва да спазва стриктно KYC правила (Познавай Своя Клиент). По този начин се намалява прането на пари чрез платформата. Потребителите са длъжни да представят издаден документ за самоличност и в някои случаи документ за проверка на адрес.

Регистрирай се в Coinbase сега и вземи $10 бонус при покупка на криптовалути на стойност 170 лева

Парите ви се съхраняват на сигурно място

Въпреки, че парите ви никога не са на 100% защитени, когато се намират в онлайн борса, Coinbase е една от най-безопасните уеб портфейли, които може да използвате. От създаването на Coinbase през 2012 година до момента, платформата никога не е била хаквана успешно. Coinbase държи около 98% от активите на потребителите си в така наречените „студени портфейли“. Това са портфейли, които не са онлайн, а офлайн. Това означава, че този тип портфейли не могат да бъдат хакнати от разстояние. Само около 2% от активите в платформата се намират в така наречените „топли портфейли“, като тази сума е застрахована в случай на загуба.
Същевременно Coinbase предлага и двуфакторна проверка. Този тип проверка е различна от тази на Гугъл, като в този случай Coinbase изпраща седемцифрен код на вашия телефонен номер. Това осигурява допълнителна защита за вашите активи в платформата.

Недостатъци

Идва ред на някои от недостатъците на Coinbase. В следващата част от статията ще разгледаме някои от недостатъците на платформата.

Лимити

Coinbase ви позволява да обмените фиатни пари за криптовалута, но платформата ви ограничава колко може да купите за седмица. С първо ниво на верификация, вие може да купувате криптовалута до 3000 евро за седмица. За да преминете успешно първото ниво на верификация, вие трябва да предоставите валиден телефонен номер и снимка на личната карта. За да може да купувате криптовалута без лимити, вие трябва да преминете през второто ниво на верификация, което ще ви изисква допълнителни документи като домумент за доказателство на адрес. Задължително документът трябва да бъде на английски език.
Тези ограничения са създадени за да ограничат прането на пари чрез платформата и предотвратяване на измами.

Високи такси

Coinbase предоставя различни методи за плащане като използване на дебитна/кредитна карта и банков превод. Платформата поддържа множество фиатни валути като сред тях са евро, български лев, паунд, американски долар и други. Поради това, платформата начислява относително високи такси в сравнение с други платформи.
За транзакции под $200 се начислява минималната такса. За транзакции над $200 се прилага процентна такса.
Например, ако купувате с дебитна карта в Европа, процентът такса е 3,99%.
Препоръчваме използването на платформата за купуване и продаване на малки суми. За по-големи суми, платформата начислява сравнително големи такси.

Coinbase
Таксите за купуване и продаване в Coinbase за Европа

Липса на анонимност

Въпреки, че това е една от характеристиките, които правят платформата безопасна за използване, за някои липсата на анонимност може да бъде проблем. Coinbase е длъжна да докладва информация за своите потребители на контролните органи. Това означава, че ако сте обект на разследване, Coinbase е длъжна да даде информация за вашите транзакции в платформата на съответните органи.

Другият проблем, свързан с анонимността е, че Coinbase проследява как потребителите харчат своите монети. В случай на съмнителни транзакции, Coinbase може да замрази активите ви в платформата.

Как да купя Биткойн чрез платформата Coinbase (Видео урок)?

Кратък видео урок Как да купя Биткойн чрез Coinbase

За кой е подходяща платформата Coinbase

Чрез лесният за научаване интерфейн, платформата е отличен избор за всеки начинаещ потребител. Чрез лесният интерфейс, вие лесно може да изпратите криптовалута до друга борса като Binance. По този начин, вие може да купите други криптовалути, които не се предлагат от Coinbase. Чрез опцията за „повтарящи се“ транзакции, платформата е идеален избор за хора, които прилагат стратегията DCA.

Бонус

Coinbase предлага бонус в размер на $10 за всички нови потребители, които купят или продадат Биткойн или друга криптовалута на стойност $100. Може да вземете бонуса като следвате следните стъпки:

  1. Регистрирайте се в платформата
  2. Потвърдете самоличността си
  3. Купете Биткойн или друга криптовалута на стойност $100
  4. Честито, вие ще получите $10 в Биткойн

Регистрирай се в Coinbase сега и вземи $10 бонус при покупка на криптовалути на стойност 170 лева

Обобщение

Ако четете тези редове, вие със сигурност вече знаете дали платформата е подходяща за вас или не. Знаете плюсовете, минусите и за какво е най-добре да се използва. Истината е, че Coinbase е една от най-добрите борси за купуване и продаване на криптовалута чрез фиатни пари. Платформата е добре защитена и наистина лесна за използване. Въпреки малкото си недостатъци, това е най-простият начин за купуване на Биткойн с дебитна карта.

Остави коментар