Пропусни од съдържанието Skip to sidebar Skip to footer

Ревю на борсата Binance

С нарастване на популярността на криптовалутите се създават все повече борси за купуване и продаване на ралични дигитални валути. Това прави все по-труден избора, коя борса да използвате за търговия с криптовалути.

Binance е една от най-големите борси за криптовалути в света. Борсата предлага над 150 различни криптовалути, които могат да бъдат депозирани и изтеглени. Ще започнем с това как Binance се превърна в една от най-големите борси за търговия с дигитални валути. След това ще споделим някои от предимствата на Binance.

Основен преглед

Binance е борса, която предлага търговия с криптовалути. Борсата е създадена през 2017 година и първоначално бе базирана в Китай. Тъй като регулациите в Китай са много строги, борсата се премести в Япония, а сега се намира в Малта. Създателят на борсата се казва Changpeng Zao, но е по-известен като CZ. Интересното е, че CZ е създадел на някои от системите за търговия на фондовата борса в Токио. Този опит му е помогнал много в създаването на най-голямата крипто борса към момента.
Преди стартирането на борсата, Binance пусна в продажба предварително предлагане на монети (ICO). Този процес е подобен на краудфъндинга, където хората инвестират пари, за да помогнат на компанията да стартира. Предварителното предлагане на монети на Binance събра еквивалента на 15 милиона долара, а в замяна инвеститорите получиха Binance Coin (BNB).
Binance стартира успешно, а 3 години по-късно е най-голямата борса за търговия с алтернативни монети (алткойни). Средният дневен обем, който борсата прави за 24 часа е над 1 милиард долара. През 2018 година, Binance бе пренудена да преустанови регистрациите на нови потребители, тъй като инфраструктурата им нямаше да издържи нарастващия брой потребители.

Защо Binance?


Преди да вземете каквото и да е решение, вие трябва да се запознаете с предимствата и недостатъците на борсата. Това ще гарантира, че вие ще направите най-добрия избор. Ще започнем първо с предимствата на Binance пред останалите борси за криптовалути.

Огромен списък с алтернативни криптовалути.

Една от основните причини, поради която борсата Binance е толкова популярна борса, е, че те поддържат толкова много различни алтернативни криптовалути. Интересен факт е, че към момента са налични над 1000 различни двойки за търговия. В Binance има повече от 100 различни криптовалути. Те варират от познатите криптовалути като Ether, Litecoin, Chainlink, до не толкова познатите като Zcoin, CyberMiles, Thorchain и други.

Ниски такси

Друга отлична характеристика на борсата е, че когато търгувате крипто към крипто, таксите за търговия са едни от най-ниските. Потребителите на борсата се таксуват с такса от 0.1%. Това означава, че ако купите 1Eth, вие ще трябва да платите само 0.001ETH такса.
Още едно огромно предимсто на Binance пред другите борси за криптовалути е, че ако плащате таксите с тяхната монета Binance Coin, вие ще получите още 25% отстъпка или иначе казано, вашата такса ще стане 0.075%, което е наистина много ниска такса за търговия.
Binance предлага и допълнителни отстъпки за таксите на търговия. Това зависи от обемите на търговия. Повече подробности може да откриете на този линк.
Борсата не взима такса за депозит на криптовалута. Няма ограничения за обема на депозита, но ако решите да теглете повече от 2BTC за 24 часа, ще трябва да минете допълнителна верификация.

Регистрирай се сега и получи допълнително 10% кешбек от вашите такси за търговия. Това означава, че ако платите 0.01BTC такса за търговия, вие ще получите 0.001BTC обратно.

Награди

Редовните потребители на борсата Binance имат шанса да спечелят различни награди. Тези награди са различни по вид, но най-често това включва раздаване на безплатни монети.

Голяма ликвидност

Ликвидността в една борса е много важен фактор, особено когато говорим за нещо толкова волатилно като криптовалутите. С голяма ликвидност на Binance, вие няма да чакате, за да продадете вашите монети.

ICO Launchpad

Борсата е много известна с това, че добавят нови монети за търговия, веднага щом приключи ICO. Това е силен индикатор, че много компании в крипто света разглеждат борсата като една от най-добрите.

Купуване на криптовалута с банков трансфер и дебитна карта

Binance предлага купуване на дигитални валути с банков превод или дебитна карта. Това е огромно предимство, тъй като не е необходимо да губите време, докато купувате дигитални валути от други платформи. Тази функция ще бъде разгледана по-подробно в следващата ни статия „Най-добрите методи за купуване на Биткойн или друга криптовалута“.

Регистрирай се в Binance сега и получи 10% кешбек от таксите

Staking

Staking е метода по който се копаят криптовалути от вида Proof of Stake. За целта вие трябва да държите определено количество монети в портфейл, като по този начин вие копаете. Разликите между Proof of Stake и Proof of Work ще ги разгледаме в друга статия.
Binance предлагат и staking на различни видове валути, което означава, че вие имате възможност да печелите пасивен доход. Единственото нещо, което трябва да направите е да притежавате определено количество монети, а след това да кликнете на Finance->Staking и да изберете коя монета желаете да стейквате. Има два вида стейкване в Binance- единият е с гъвкав депозит, а за с определено колиество, което трябва да „заключите“. Разликата между двата вида стейкинг е, че за няма изискване за определено количество (освен минималното количество монети), а другият вид изисква определено количество монети. В момента може да се стейкват следните криптовалути:

 • Band Protocol (Band)
 • NEM (XEM)
 • AdEx Network (ADX)
 • pNetwork (PNT)
 • Dash (Dash)
 • GXChain (GXS)
 • Harmony (ONE)
 • Swipe (SXP)
 • Kyber Network (KNC)
 • TomoChain (TOMO)
 • Ark (ARK)
 • Eos (EOS)
 • ARPA Chain (ARPA)
 • Lisk (LISK)
 • Theta (THETA)
 • Loom Network (LOOM)
 • Kava.io (KAVA)
 • Tezos (XTZ)
 • Cosmos (ATOM)
 • Tron (TRX)
 • Algorand (ALGO)
 • Stratis (STRAT)
 • Qtum (QTUM)
 • Ontology (ONT)
 • Neo (NEO)
 • Troy (TROY)
 • Fetch.ai (FET)
 • Elrond (EGLD)
 • Stellar (XLM)
Криптовалути, които могат да се стейкват в борсата Binance

Разликата при различните криптовалути е броя на монетите, които трябва да стейквате и годишната възвръщаемост. Към момента при стейкването с гъвкав депозит, криптовалутата с най-голяма годишна доходност е Loom Network (LOOM) с 10%-12% годишна възвръщаемост и Swipe (SXP) с 6%-12% годишна възвръщаемост.

Savings

Борсата Binance предлага и Savings опция. Чрез тази услуга, която Binance предлага, вие може да получавате „лихва“ върху вашите пари. Лихвата е сравнително малка и няма нищо общо с понци схема. Binance предлагат търговия с фючърсни договори, при които трейдърите могат да взимат „заем“ от борсата. Лихвата се начислява точно от тези заеми. Лихвите варират в зависимост от това, коя криптовалута желаете да отдавате за кредити на трейдърите.

Binance стартира и Launchpad програма за Savings. Това означава, че когато „отдавате на кредит“ BNB, BUSD, ARPA и ONT вие ще получавате допълнително и монети, които са в специалната програма на Binance LaunchPad. Монетите, които ще полуавате допълнително, ще започнат да се търгуват по-късно в борсата Binance. Това е огромно предимство, след като новите монети увеличават цената си с около 5-10 пъти през първите минути на търговията. По този начин може да увеличите вашата доходност. В следващата статия „Най-добрите методи за печелене на пари от криптовалути“ ще си поговорим повече за тези методи на пасивен доход от криптовалути. Това са криптовалутите, които участват в Binance Launchpad програмата:

 • Binance Coin (BNB) 0.13% годишна доходност
 • Binance USD (BUSD) 3.87% годишна доходност
 • ARPA Chain (ARPA) 1% годишна доходност
 • Ontology (ONT) 0.53% годишна доходност

Към момента са налични 40 различни криптовалути, върху които може да получавате лихва, като сред които са Bitcoin, ChainLink, Litecoin, Neo и други. Пълният лист на криптовалутите, върху които може да получавате лихва, може да видите на този линк.

Binance дебитна карта

В света на криптовалутите, дебитните карти стават все по популярни. Ето, че дойде момента в който и най-голямата борса в света за алтернативни монети пусна своя дебитна карта. Към момента, дебитната карта на Binance може да се поръча само от Европа. Предимството на Binance дебитната карта е, че няма такси за пазаруване. Binance взима 0% такса за плащане и поддръжка на картата. Също така Binance предлагат до 8% кеш бек на покупните с дебитната им карта. Прехвърлянето на средства става чрез бутона Transfer. Процентът на кеш бек зависи от това, какво количество Binance Coin (BNB) държите във вашия акаунт. Процентите кеш бек могат да бъдат видяни на снимката.

Поръчай своята Binance дебитна карта сега.

Сигурност

Binance се отнася много сериозно към сигурността на клиентите си. Борсата поддържа двуфакторно удостоверение, 2FA. 2FA е допълнително ниво на сигурност. С този вид защита, вие трябва да въведете код, който се вижда на вашия смартфон. Този код е необходим когато влизате в борсата и когато теглите пари. Ако все още се чудите дали е достатъчно защитена борсата, Binance използва CryptoCurrency Security Standard (CCSS) за защита на акаунта ви. Това е стандарт, който се използва от големите борси.

Недостатъци

След като обсъдихме някои от предимствата на Binance, сега идва ред на недостатъците.

Поддръжка на клиенти

Има смесени отзиви за поддръжката на клиети, която Binance предлага. Въпреки, че можете да се свържете с Binance чрез имейл или чат наживо, някои потребители се оплакват от дълго чакане. Това вероятно се дължи на това, е борсата има огромен брой клиенти.

Как да се регистрирам в Binance?

Отварянето на акаунт в борсата Binance буквално става с няколко клика.

 1. Отворете началата страница на Binance, като кликнете на този линк.
 2. Въведете вашият имейл адрес и изберете трудна парола. Изборът на трудна парола е много важен, не го забравяйте!
 3. Потвърдете вашият имейл адрес. Честито, вече имате акаунт в борсата Binance.
 4. След като сте влезли във вашият акаунт, препоръчително е да сложите двуфакторно удостоверяване. Така вие си осигурявате допълнителна защита.

Как да депозирам?

За да започнете да търгувате в борсата, трябва да имате направен депозит. Може да направите депозит само с няколко клика.

1) Кликнете на Wallet и изберете Spot.
2) Изберете коя криптовалута желаете да депозирате. За този пример ще използваме Bitcoin. Кликнете на Deposit.
3) Копирайте Биткойн адреса и изпратете определено количество биткойн.
4) След като транзакцията получи 1 потвърждение в блокчейна, депозитът ще може да се види във вашия акаунт. След 2 потвърждения в блокчейна, вашият баланс е наличен за търговия и може да бъде използван.

Как да направя депозит в Binance?

Регистрирай се в Binance и получи 10% кеш бек!

Как мога да започна да търгувам в борсата?

След като вече имате определено количество криптовалута, вие може да започнете да търгувате с него. За да започнете да търгувате е необходимо да кликнете на Exchange и да изберете двойка, която желаете да търгувате.

Важен съвет

За да получите допълнително 25% отстъпка от таксите е необходимо да плащате таксите за търговия в борсата с Binance Coin. Това може да стане като кликнете на вашия акаунт и изберете Dashboard. След това изберете „Using BNB to pay for fees“. По този начин ще получите допълнително 25% отстъпка от таксите в борсата.

Получи 25% отстъпта от таксите в Binance

Регистрирай се в Binance и получи допълнително 10% кеш бек!

Обобщение

Борсата Binance е създадена през 2017 година и до момента никога не е имала проблем с тегленията. Binance е отличен избор за начинаещи, тъй като платформата е много лесна за употреба. Борсата предлага изключително много опции за пасивен доход. Заедно с това предлага и едни от най-ниските такси, които може да срещнете. Това прави Binance наш фаворит.

Остави коментар