Пропусни од съдържанието Skip to sidebar Skip to footer

Как се купуват токени от Uniswap?

В този кратък урок ще ви покажа как се купуват токени от децентрализираната борса Uniswap. Uniswap е най-голямата децентрализирана борса в света. Борсата е базирана на блокчейна на Етериум. В друга статия ще разгледаме по-обстойно Uniswap като място за търговия и един метод за печелене на пасивен доход чрез децентрализирани борси.

Как се купуват токени от Uniswap?

Стъпка 1

За да купувате или продавате от децентрализирани борси ще ви е необходим някои от следните портфейли: MetaMask, WalletConnect, Coinbase Wallet, Formatic или Portis. В този урок ще използваме MetaMask.
MetaMask е портфейл, който има плъгин за Google Chrome и е напълно достъпен от следния линк. На тази стъпка е много важно да се внимава от къде сваляте този плъгин, защото има много фишинг плъгини. Инсталирайте MetaMask и следвайте стъпките по създаването на нов портфейл.

Стъпка 2

Отворете uniswap.org и кликнете на бутона Use Uniswap.

Стъпка 3

Ще ви се отвори тази страница.

Кликнете на бутона Connect to a wallet и изберете MetaMask.

Въведете вашата парола. Ако всички стъпки до момента са изпълнени, най-отгоре ще видите вашия адрес и баланса в него.

Стъпка 3

Изберете бутона Select token. След това кликнете на бутона Manage.

Стъпка 4

След това изберете CoinGecko list.

Стъпка 5

Върнете се назад и в полето за търсене напишете имета или смарт контракта на токена, който желаете да купите или продадете. Аз в случая ще купя PowerTrading Fuel (PTF).

Стъпка 6

От полето From изберете за колко Етера искате да купите съответния токен. Съответно може да изберете от полето To колко бройки от съответния токен искате да купите. Имайте в предвид, че в момента таксите за транзакции в блокчейна на Ethereum са страшно високи. Това означава, че трябва да заделите малко Етер, за да платите таксите за транзакцията.

Стъпка 7

В този пример аз ще купя PowerTrading Fuel на стойност 0.095 ETH, но в последствие разбирам, че баланса ми няма да стигне тъй като таксата за транзакцията отново е скочила доста. Затова намалям обема на 0.09 ETH. Тук кликаме на бутона Confirm Swap.

Стъпка 8

На това прозорче се показват допълнителни данни за транзакцията, като от тази стъпка може да се променя и стойността за транзакцията, но колкото по-малка е тя, толкова по-бавно ще се изпълни. На тази стъпка кликаме бутона Confirm. В този случай аз платих 0.038 ETH ($64) като такса за тази транзакция.

След това би трябвало да видите този прозорец.

След като транзакцията е потвърдена, вие ще получите известие. Това може да отнеме от няколко секунди до няколко минути. В случая сделката мина успешно за няколко секунди. След това, вашите монети ще бъдат налични във вашия MetaMask портфейл.

Остави коментар