Пропусни од съдържанието Skip to sidebar Skip to footer

Какво е Jarvis Network и какъв потенциал има JRT?

Jarvis Network е набор от протоколи и приложения (Jarvis Exchange и Jarvis Wallet) за използването и адаптирането на децентрализираните финанси. Екипът вярва, че е напълно възможно да съществува един нов финансов свят, който да използва блокчейн технологията.

Децентрализираните финанси е финансова система, чиято инфраструктура използва блокчейн технологията и следователно е напълно прозрачна и програмируема. Блокчейн технологията позволява да се пресъздават съществуващите финансови услуги и продукти, но също така позволява да се създават иновативни продукти, които преди време са били синоними на научна фантастика.

Jarvis Network

Jarvis Network е набор от протоколи в мрежата на Етериум. Jarvis пренася традиционните финансови пазари в блокчейна на Етериум, за да ги направи достъпни и напълно прозрачни. Тези протоколи позволяват на потребителите да получат достъп до всеки финансов инструмент чрез марджин търговия.

Марджин протокол


Този протокол позволява на потребителите да отварят позиции с ливъридж на различни пазари като Forex, индекси, акции или криптовалути, обезпечени с Dai. Потребителите търгуват срещу liquidity pools, които са предоставени от доставчиците на ликвидност. Те определят техните правила (спред, комисионни, ливъридж, поддържани пазари и други)

„Синтетичен“ протокол (Synthereum)


Този протокол позволява на потребителите да създават токени, които проследяват цените на традиционен или цифров актив. Те могат да бъдат конвертирани в интелигентен договор, без контрагент и без спред между купувача и продавача. Вместо това потребителят „изгаря“ (burn) токена (1 „синтетично“ EUR) и автоматично се създава друс със същата стойност (0.8 „синтетично“ GBP).

Jarvis Reward Token (JRT)

JRT е токен за осигуряване и управление на протоколите, чрез метода на стeйкване (staking). Това има за цел да възнагради потребителите, които биха допринесли стойност за цялата екосистема. DAO управлява награден фонд от 100 милиона, за да раздаде JRT в различни програми, за да стимулира онези, които допринасят стойност за цялата екосистема. Също така DAO събира всички такси и решава как най-добре да ги разпредели, за да обслужва интереса на мрежата и притежателите на JRT.

На кратко за DAO


DAO е децентрализирана автономна организация и форма за инвестиционен фонд за рисков капитал. Стартира през 2016 година след кампания за събиране на капитал.

Приложенията

Jarvis.Exchange част от Jarvis Network

Въпреки, че всеки може да разработи приложение чрез използването на различни протоколи, екипът на Jarvis е създал нови компании под различни юрисдикции, за да предостави безпроблемни децантрилизирани приложения на крайните потребители. Jarvis Exchange е платформа за търговия, която осигурява спот и марджин търговия. Тя е предназначена за активни инвеститори. Спот търговията обединява ликвидостта от няколко централизирани и децентрализирани доставчици, за да позволи на потребителите да търгуват с всякакви ERC20 токени и следователно с всякакви „синтетични“ активи.

Jarvis Wallet

Създаден чрез Gnosis Safe и Unilogin, Jarvis Wallet е портфейл с интелигентен договор, по-близо до Revolut, отколкото до Trust wallet- без частен ключ, без адрес, без gas такса, без „крипто“. Възползвайки се от протокола Synthetic, основната валута на портфейла не е Етер или Dai, а „синтетични“ евро, швейцарски франкове или някои от 30-те „синтетични“ фиатни валути, които протоколът ще поддържа. Благодарение на Ramp.Network, потребителите на Jarvis ще могат безпроблемно да свържат своята банкова сметка и незабавно да купуват Dai, които автоматично ще бъдат конвертирани в jEUR, jCHF или jGBP, безплатно и без необходимост от верификация на самоличността.

Jarvis Reward Token е стандартен ERC20 токен. Текущата му цена е $0.145. Може да бъде закупен от BitMax, UniSwap и HotBit. Препоръчвам използването на BitMax, тъй като таксите в момента в UniSwap са ATH (най-голема стойност). Купуването на няколко десетки токена за няколко долара в UniSwap може да ви струва нещо от порядъка на $20 такса. Не препоръчвам HotBit поради това, че няма почти никаква ликвидност в тази борса.

Купи сега Jarvis Reward Token

Екипът

Офисът на Jarvis Network се намира в София на ул. Алабин №25. Главният изпълнителен директор се казва Паскал Таларида. Той също така е създадел на Diabolo Menthe. Също така в екипът има трима българи. Повече подробности за екипа на Jarvis може да видите в официалния им сайт.

Обобщение

Екипът на Jarvis Network иска да създаде една изцяло нова и иновативна платформа, която има за цел да осигури достъп на потребителите си до почти всякък вид пазари. JRT има потенциал за голям растеж, поради това, че токенът ще се използва в самата платформа. Екипът работи усърдно и платформата ще заработи през края на тази година.

Остави коментар