Пропусни од съдържанието Skip to sidebar Skip to footer

Какво е протоколът Balancer и как да купим BAL

През месец март тази година се появи нов „играч“ на DeFi сцената: Balancer. Balancer Labs, компанията, която стои зад проекта, получи 3 милиона долара финансиране още в самото начало на проекта.

Протоколът Balancer

Balancer е протокол за автоматичен маркет мейкър в мрежата на Етериум. Подобно на Uniswap, протоколът Balancer позволява търговия между различни токени в мрежата на Етериум.
В по-широк смисъл, традиционният доставчик на ликвидност купува и продава финансови инструменти, като осигурява ликвидност на пазара и печели от спреда (разликата) между цените. В този смисъл, автоматичният маркет мейкър (AMM) е пазарен „агент“, който се контролира от алгоритми, които определят правилата за сделките.
Balancer не е първият протокол, който поддържа автоматично създаване на пазари. Съществуват платформи като UniSwap, Curve и други. Това, което прави Balancer уникален е, че поддържа до осем актива на пазар, заедно с персонализирани такси за търговия, които се определят от създателя на пула.

Потребителите могат да използват пуловете по два различни начина.

  • Осигуряване на ликвидност
    Потребителите могат да депозират активи в пуловете, осигурявайки ликвидност на потребителите, които търгуват. Хората, които осигуряват ликвидност печелят от таксите, въпреки, че поради нестабилност или други фактори на пазара, доставчиците на ликвидност могат да загубят част от активите си.
  • Търговия
    Потребителите също така могат да търгуват различни токени чрез пуловете, чрез интелигентната система на Balancer, която осигурява ниски такси и бърза скорост.
Децентрализираната борса Balancer

Всеки може да посети децентрализираната борса като кликне на този линк. Може да свържете вашия MetaMask портфейл с Balancer и да започнете да търгувате веднага. Без необходимост от KYC верификации.

Какво е BAL?

BAL е токен на Balancer. Екипът зад протокола смята, че това е необходима стъпка за „децентрализиране и диферсификация на управлението„.


„Ние вярваме, че BAL токените са „превозното средство“ за задвижването и подобряването на протокола. Токените BAL не са инвестиция.“


Към момента няма официална структура за управление, въпреки че когато официално стартира, Balancer може да използва структура подобна на други протоколи.

Balancer (BAL) се намира на 75 място по големина на пазарната капитализация. Общият брой токени е 100 милиона, като в момента има в обръщение около 7,68 милиона от 37 милиона. Цената на токена в момента е $22.94. Най-високата стойност (All Time High) до момента е $33.36, а най-ниската цена (All Time Low) е била $9 на 30 Юли. Определено токенът на Balancer има огромен потенциал за растеж.
Balancer е на 8мо място сред най-популярните DeFi проекти според DeFiPulse, като се намира на 3то място сред DeFi проектите за децентрализирани борси.

Токените на Balancer могат да бъдат купени от Binance. Текущата цена е $23, като за последните 24 часа цената на токена се е увеличила с 12%.

Купи BAL сега

Обобщение

Протоколът Balancer има доста предимства пред най-популярният DeFi протокол към момента UniSwap. UniSwap поддържа до 2 актива за пазар, а Balancer до 8. Таксите за търговия в UniSwap са 0.3%, а в Balancer това се определя от създателите на пула. Ако говорим за цената, цената на BAL токените не е достигнала пълният си потенциал. Проектът е едва на 6 месеца, а събира доста голяма популярност. Определено Balancer (BAL) заслужава вниманието, което събира последно време.

Остави коментар